Spar penge på din el-regning (el-spareråd)

Når du lige er flyttet hjemme fra for første gang, er det første du tænker på nok ikke dit el-forbrug. Faktisk har du ikke engang modtaget din første el-regning endnu. Men der kan være mange penge at spare, bare ved at huske at slukke lyset, dit TV eller computeren når du ikke bruger det. Samtidig kan det betale sig at kigge efter el-apparater med lavt el-forbrug. Spar penge på dit el forbrug med disse simple råd.

Her er et par gode råd til at spare penge på el-regningen:

  • Sluk for fjernsyn, computer og andre el-apparater når du ikke bruger dem. Husk at slukke helt for dem på kontakten, da de ellers stadig vil bruge strøm på standby.
  • Evt. køb en elspareskinne, så kan du f.eks. automatisk slukke for Xbox, playstation, DVD afspiller osv. når du slukker for dit TV eller Computer. Der findes elspareskinner til TV og computere. Til computere er der et USB stik i skinnen.
  • Brug sparepærer i stedet for normale glødepærer. Køb evt. LED pærer, de lyser med fuld styrke med det samme, og holder i mange flere år. Til gengæld er de dyrere end traditionelle sparepærer.
  • Hold øje med dit el-forbrug. Aflæs el måleren regelmæssigt og følg dit forbrug. På dong.dk kan du f.eks. se dit forbrug hver gang du har aflæst din el-måler.
  • Hvis du er alene, så gå efter et årligt el-forbrug på 1500 kWh. Hvis i er to, kan i godt nøjes med 1000 kWh pr. person, da el-forbruget på køleskab og TV ikke bliver fordoblet.
Hvis du er interesseret, kan du læse mere på om energiforbrug på sparenergi.dk.