Forsikringer

Hvilke forsikringer skal man have når man flytter? Forsikring er ikke det første ord der falder én ind, når man tænker på at flytte hjemmefra for første gang. Ikke desto mindre er det vigtigt at have styr på de forskellige forsikrings typer. Det er ikke sjovt at stå uden forsikring, når man først har brug for den. Derfor har vi lavet kort gennemgang af de vigtigste forsikringer du har brug for, når du flytter hjemmefra.

Indboforsikring

Dækker dit indbo f.eks. ved brand, indbrud, tyveri osv. Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab hvor meget de dækker, og der kan også være enkelte klausuler for f.eks. cykler. Læs forsikringsbetingelserne inden du tegner forsikring. Det er ikke altid den billigste er den bedste. Husk også at tjekke hvad selvrisikoen er. Selvrisiko er det du skal betale hvis der sker noget med dit indbo, og du får brug for forsikringen.

Er du under 21 år og flytter hjemmefra, er du stadig dækket af dine forældres indboforsikring, er du over 21 år skal du selv tegne en indboforsikring. Er man under 21 år og flytter sammen med en bofælle eller kæreste, så skal man have sin egen indboforsikring.

Læs mere.

Ansvarsforsikring

Dækker hvis du er skyld i skade på en anden persons ejendele eller ved et uheld påføre en anden person skade. Den dækker altså dit erstatningsansvar ved ulykke, f.eks. hvis du påføre andre skade imens du dyrker sport. Der findes også ansvarsforsikringer til bil, knallert, hunde og heste.

Denne forsikring er typisk med en del af indboforsikringen, og samlet bliver de nogle gange kaldt en familieforsikring. Tegnes individuelt på bil, knallert, hund og hest.

Ulykkesforsikring

Dækker hvis du skulle komme til skade (dækker varige men som følge af skade, genoptræning osv.). Der findes både fritidsulykkesforsikring (dækker kun i fritiden) og heltidsulykkesforsikring (dækker hele døgnet).

En god dækning er tandskade,det er ikke alle ulykkesforsikringer som har denne dækning, så det er værd at tage med i overvejelserne når du vælger ulykkesforsikring.

Øvrige forsikringer
Hvis du har hund eller hest, er det et lovkrav at du har en hundeforsikring eller hesteforsikring (ansvar). Ligeledes er det lovkrav at du har en ansvarsforsikring på din bil eller knallert hvis du har sådan en. Kaskoforsikring på din bil er derimod valgfri.

Du kan evt. læse mere om forsikringer på forsikringogpension.dk.